28 jaar op zoek

archief van 28 jaar opvallende aanwezigheid

Wagenbouwgroep Broers-van Gerwen was 28 jaar lang nadrukkelijk aanwezig in de optocht van Brabantsedag in Heeze. 28 jaar lang op zoek naar grenzen, die met enige regelmaat overschreden werden. 28 jaar zoeken naar betekenisvolle beelden, gelaagde interpretaties en technische uitdagingen. Dat kon niet altijd goed gaan. Maar áls het goed ging, dan kreeg het publiek ook waar voor haar geld. Aandrijving, kostuums, grime, spel, muziek: in alles werd onvoorspelbaarheid het handelsmerk van de groep.
Dat de club met haar hang naar uitdagingen soms in haar eigen mes liep, was achteraf onvermijdelijk. Maar het oplossend vermogen bleek ook zeer groot. Waardoor het publiek met enige regelmaat als winnaar uit de bus kwam.
De groep nam duidelijk het voortouw in het ‘anders denken’ over de Brabantsedag, en in de transformatie van een historische optocht, waarin de geschiedenis tot leven werd gewekt, tot een cultuurhistorische optocht waarvoor de geschiedenis een inspiratiebron is.

Dit archief is samengesteld door Petra van Gerwen en Miesjel van Gerwen. Suggesties, verbeteringen of aanvullingen kun je mailen naar: petravangerwen@upcmail.nl of miesjel@m-site.nl