2012: Elckerlyc (de bouw)

Slagregens en een heftig ongeluk

De uitdaging voor dit jaar: een compacte presentatie met iƩdereen in beeld, en met live muziek. Een rapper (de dood) voorop, daarachter een grote groep slagwerkers aan twee grote werkbanken (de fabriek, het bezit van Elckerlyc), een live band op de stamtafel bovenin (de vrienden), en live zang onderin (de familie) .
De scharende bewegingen van de twee werkbanken lieten ‘dirigent’ Elckerlyc ongecontroleerd draaien. De bankjes met kinderen schommelden aan een wipconstructie. De grote schijf met familie, de ronde tafel met vrienden en het plateau met de band draaiden allemaal tegen elkaar in.
De grote muziekrepetitie op de bouwplaats werd abrupt afgebroken vanwege heftige slagregens. De generale de volgende dag had ook fors te lijden onder het wisselvallige weer, en tot vlak voor de optocht bleef het nat en koud, hetgeen ook zijn weerslag had op de balans van de wipconstructie. Een volgezogen bankje is echt zwaar!

Na de optocht kwam Jeroen Wijbenga zeer ongelukkig met zijn voet onder de wagen. Met onherstelbare gevolgen. Een zware domper die niet alleen door de groep, maar door het hele dorp gevoeld werd.