2007: Brabant op Wielen (de bouw)

Een gouden kans

Het liefst hadden wij ons Monster van de Achterbuurt uit ons rampjaar 2004 opnieuw gebouwd. Om dit gestrande spektakelstuk nu alsnog aan het publiek van de Brabantsedag te kunnen laten zien. Maar geen van de groepen die het laatste decennium geloot had, wilde ruilen. En zo viel de keuze op Brabant op wielen.

Het leverde de groep in ieder geval ook een gouden kans op. De oude stadsbus die als keuken/kantoor/naaiatelier dienst deed, stond al een paar jaar te rotten, maar opknappen kwam er niet van. Door hem te verbouwen tot Brabantse langgevelboerderij kon hij mee in de optocht, en hij was meteen ook geconserveerd voor de komende jaren.

De totale presentatie werd een soort optocht in een optocht. Met mooie en absurde beelden die bij vlagen zo ver over de top gingen dat we het publiek af en toe ook echt wel even kwijt waren. Vooral het slow-motionspelletje van de aardappeleters in de boerderij was voor het publiek volstrekt niet meer te bevatten. De prachtige ramen-likkende varkens maakten dan weer veel goed.