1999: Bezette Stad (de bouw)

Rauw, Rauwer, Rauwst

“Dada verzette zich overal tegen. Dat doen wij ook!” riep een van de bouwers van onze groep tijdens de themapresentatie.
Dat leidde tot een ontwerp dat weer verder brak met alle tradities van de wagenbouw. En een bouwwerk dat deels groeide op basis van beschikbaarheid van materialen. Geen roestige stoomwals te krijgen? Dan verbouwen we onze (geleende) tractor tot een roestig gevaarte met stoomwals-kwaliteiten. Het publiek zou er zich later over achter de oren krabben dat we met die rokende roestbak de straat op durfden. een gammele bouwkeet liet zich zo inpassen. En een strooptocht naar een haven-sloopbedrijf leverde verder prachtig materiaal op voor de intuïtief groeiende compositie. Beeld en kleding ontstonden gelijktijdig en vulden elkaar prachtig aan.
Enkele collega-wagenbouwers vonden het maar niks dat we met ‘die berg rotzooi’ hun optocht kwamen verstoren. Dat is later allemaal wel weer goed gekomen. De tractor hoefde trouwens niet meer terug naar de eigenaar, en werd een icoon van de bouwgroep.